Arbejdet med en ny national cyber- og informationsstrategi, målrettede ransomwareangreb og cybersikkerhed under hjemmearbejde var nogle af de centrale emner, da Center for Cybersikkerhed mødtes virtuelt med en bred kreds af virksomheder og samarbejdspartnere i Strategisk Samarbejdsforum torsdag den 8. oktober.

Forummet blev introduceret for kommissoriet for arbejdet med en ny national cyber- og informationssikkerhedsstrategi, herunder fokus på ledelsesforankring, robusthed og resiliens.

Målrettet ransomware og håndtering af denne var også på dagsordenen. De it-kriminelle bliver stadig dygtigere til at ramme virksomheder, hvor der er smuthuller i cybersikkerheden. Fokus var særligt på, hvordan man som virksomhed bedst muligt beskytter sig.

Cybersikkerhed og hjemmearbejde gav anledning til fortsat fokus på sikkerhedskultur og tekniske tiltag så som VPN og flerfaktor-autentifikation, der også bør stå helt centralt, når mange af os arbejder hjemmefra distancen. Det samme gælder løbende sikkerhedsopdateringer.

Endelig var mødet en mulighed for at give indblik i situationscenterets arbejde med at finde og stoppe skadelige domæner. Arbejdet sker i tæt samarbejde med Politiet inden for de lovgivningsmæssige rammer, ligesom centeret løbende anmelder misbrug af domæner til hostingudbyderne.

 

Nødvendige (vis detaljer)

  • EPIServer

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Twitter