Danmark udgør et attraktivt mål for ondsindede aktører på cyberområdet. Det er den overordnede konklusion på Center for Cybersikkerheds (CFCS) nationale vurdering af cybertruslen mod Danmark 2024, som udkom i september. Fra cyberspionage mod myndigheder og virksomheder i særskilte sektorer til ransomware og digital svindel, der rammer virksomheder og borgere bredt. I cybersikkerhedsmåneden sætter CFCS og Ministeriet for Samfundssikkerhed og Beredskab ekstra tryk på budskabet om, at vi alle skal blive bedre til at sikre os digitalt. Igen i år er der opbakning til initiativet fra både myndigheder og private virksomheder, der deler ud af deres viden og giver konkrete råd gennem gratis arrangementer og events for at give danskernes digitale færdigheder et løft.

 

Hvad sker der i løbet af cybersikkerhedsmåneden?

I år kan du blandt andet prøve kræfter med CFCS’ eget spil Under Angreb - et dialogbaseret brætspil, der hjælper organisationer med at få en større forståelse af aspekter, muligheder og udfordringer inden for cybersikkerhed. I oktober skruer vi op for de populære spillesessioner og udfordrer myndigheder og virksomheder til at gå helt tæt på organisationens aktiver og sårbarheder gennem et realistisk trusselsscenarie.

 

Hvis du er nysgerrig på Cybertruslen mod Danmark 2024, så kan du deltage i vores webinar, hvor du vil få et indblik i væsentlige pointer fra den nye trusselsvurdering. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

 

Du kan også heppe på cyberlandsholdet, der d. 8.- 11. oktober forsvarer de danske farver til EM i cybersikkerhed. To år i træk har landsholdet kæmpet sig til en podieplads, og igen i år bliver det en spændende slutrunde.

 

Endelig kan du i år deltage i den fælles nationale cyberberedskabsøvelse Hele Danmark Øver, hvor din virksomhed bliver klædt på til bedre at håndtere et cyberangreb. I et samarbejde mellem brancheorganisationer, erhvervslivet og myndigheder bliver der i oktober sat fokus på at styrke cyberberedsskabet hos danske virksomheder. I løbet af måneden vil tyve fysiske arrangementer finder sted i Danmark, hvor deltagerne får indsigt i, hvordan et hackerangreb finder sted og konsekvenserne af at blive udsat for et angreb.

 

Find mere information på sikkerdigital.dk

Alle oplæg og aktiviteter kan ses på www.sikkerdigital.dk/national-cybersikkerhedsmaaned. Her finder du desuden generel information om cybersikkerhedsmåneden. Siden vil løbende blive opdateret.

 

Kort om national Cybersikkerhedsmåned

I år er det sjette gang at oktober markerer den nationale cybersikkerhedsmåned. Myndigheder, virksomheder og organisationer har siden 2019, sat ekstra fokus den digitale sikkerhed i oktober og styrke cybersikkerheden i Danmark.

Initiativet er inspireret af den europæiske cybersikkerhedsmåned.