Torsdag den 12.september mødtes DCIS-forum på Frederiksberg Slot, hvor blandt andet cybersikkerhed i forsyningskæder og tendenser inden for social engineering var på programmet. DCIS-forum tæller 26 enheder i ministerområder med ansvar for samfundsvigtige funktioner. Enhederne har til opgave at styrke cyber- og informationssikkerhedsarbejdet på det enkelte område og skal desuden koordinere og samarbejde på tværs.

 

Til dette møde havde netværket inviteret Politiets Nationale Center for It-Kriminalitet (NCIK) for at høre om tendenser og Politiets arbejde med online svindel. Forummet fik blandt andet indblik i de forskellige former for telefonsvindel, som Politiet ser anvendt, samt om de stigende tendenser indenfor spoofing. I forlængelse af oplægget bidrog Teleindustrien og TDC Erhverv med konkrete eksempler på muligheder for bedre beskyttelse mod digital svindel. 

 

På mødet deltog også Styrelsen for Forsyningssikkerhed, som præsenterede arbejdet med cybersikkerhed i forsyningskæder, herunder risici ved tredjeparter i forsyningskæden.

 

CFCS samlede op på erfaringer og læringspunkter efter den europæiske cyberøvelse, Cyber Europe, som blev gennemført i juni 2024. Forummet drøftede undervejs status på DCIS-uddannelsen, der blev lanceret i april 2024. Uddannelsen er udviklet af netværket selv og består af et uddannelseskatalog med en række moduler. Modulernes afholdelse er igangsat og uddannelsen fortsætter i 2025.

 

DCIS-forum
Netværket af cyber- og informationssikkerhedsenheder blev oprettet i januar 2019 som led i den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi. Med regeringens cyber- og informationssikkerhedsstrategi for 2022-2024 blev gruppen af DCIS’er udvidet fra de oprindelige seks til hele 26. Netværket drives med udgangspunkt i sektorernes ønsker og behov, og CFCS bidrager med blandt andet ekspertise og aktuel viden om cybertrusler og sikkerhedshændelser.